Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2010 05:30 - Ще има ли фейсбук група: Да накараме чиновниците да си плащат за Страсбург
Автор: alihimika Категория: Политика   
Прочетен: 620 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.07.2010 13:45


 Когато Хитлер написва “Моята борба” през 1925та, в нея има страници, описващи сякаш нашия парламентарен живот. Колективното начало е безотговорност, убеждава се той, която дърпа надолу цялото общество. Всяко, и най незначителното писмо, което пристигаше в партията, пише Хитлер, предизвиква бурни спорове и обсъждания и отнема безкрайно много време в празни препирни и често остава без отговор, За целта, когато овладява партията и после властта, един от основните му принципи е личната отговорност.

Нагледахме се на 20 години безнаказана колективна безотговорност. Под закрилата на колективното начало всеки овластен крадеше колкото може и казваше"колективно решение-всички подписаха". Милиони се откраднаха с колективни, уж, решения, които най-овластеният отгоре спускаше надолу, за да остане чист. Който крал-крал, стига вече.
Думата ни е за продължаващият до ден днешен грабеж от двайсет години чрез делата срещу държавата в Страсбург. Срещу произвола, безхаберието, некомпетентността, арогантността и безнаказаността на най-нереформираните бг институции-полиция, прокуратура, съдебна власт, други администрации-се водят стотици дела, по които всички български данъкоплатци плащат солидарно за съсипаните съдби от комплексираната овластеност в България.
Ако е да се съберат пари за някоя операция на закъсало дете, трябва да се преместят планини, но когато без да ни пита държавата плаща за да се чувства някой полицай, прокурор или съдия като Господ Бог, никой даже и не разбира, най-малко има някакви последици за виновния. А често и ги повишават.
Това надминава всякакви норми за търпимост.
Ако прокурорът еди кой си извади от джоба си 50 хил евро,едва ли ще си прави повече клипове-падни-стани, но сега нищо не му пука, щото ще ги извадят всички българи от залъците си. Ако полицаят, наредил ареста на семейството от Кърджали, ако, ако.
И тъй като за такива системи важи закона за кастовата, (бандитска) солидарност, то , ако не могат да разследват кой персонално е виновен за присъдата в Страсбург, да плаща ресорният министър. От джоба си. Той за това взема голяма заплата, за да отговаря за хората си. Като иска да ги прикрива, да ги вади от вади от джоба си, а не да блаща бюджета. И да има и  дисциплинарно наказание, все едно си откраднал от народа(държавата) 50 хиляди евро. Поне публично да кажат: така и така, не се изясни вината за присъдата в Страсбург за убития в Плевен, ще плати Цецо . Да видим тогава кой сутеньор, кой гръмнал във въздуха, кой карал такси и как “дамата възбудила и поддържала впечатление, че може да свърши определена работа “

Извинявайте,  нo с какво един откраднал от проект Сапард 200 хил евро, примерно, е по-лош от овластен  чиновник, който, за да се прави на велик, и понеже е некомпетентен, мързелив и прочие, е причинил осъдителна присъда за същата сума, дори и 10 пъти по-малка-вината на чиновника е много по-значима.
Щото власта се дава да служиш на обществото, а не то на теб.
Tези пари са щета на държавата-какво значение има мотива-хитростта  и алчността на крадеца, срещу некадърността  и мързела. Парите на държавата, които заради някой държавен служител се плащат  от всички, са си чисто престъпление по служба.

Имате ли представа как това ще промени манталитета на тези, незасегнати от времето структури и хора, които хем си живеят в техния резерват, хем всички им плащаме за щастието. Криза ли-кризата е за останалите.

Щото инак могат 60 хиляди българи да се подпишат Веселин Маринов да спрял да пее, но едва ли ще се намерят 60 хиляди да се присъединят в група” Да накараме държавата да бачка-а когато не ще, виновните за присъдите в Страсбург да си плащат”    Не вярвам аз, то и няма кой да се възмути от това-вече двайсет години. Ма, Веско пее от трийсет, така, че  има време.

 




Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alihimika
Категория: Други
Прочетен: 18788
Постинги: 3
Коментари: 7
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930